Uitzieken


Het is weer zover: Nederland bereidt zich voor om weer een dagje massaal aan het oranje-infuus te gaan. Eenmaal aangesloten gaat het hoi polloi bij wijze van geconditioneerde Pavlov Reflex volautomatisch hossen en schreeuwen. Hysterici, zuiplappen, monarchologen en andere deficiënte klotskoppen vieren dat er kennelijk iets gevierd wordt, net zoals de verstokte atheïst die toch maar bij het kerstdiner aanschuift. Terwijl het NOS-hondje braaf keft dat 'volgens de laatste peilingen Nederland nog steeds in meerderheid voor de monarchie is' — het zieligheidsgehalte ligt dit jaar immers wel uitzonderlijk hoog — laat men zich in Rhenen enthousiast preventief in de boeien slaan.

Want dit is het genoegen: de familie van zelfbenoemd goddelijk uitverkoren staatsparasieten laat zich welbeschouwd een dagje voor schut zetten, echter wel tegen een riante vergoeding,— dat dan weer wel.

Tegen dit catastrofiele complex van exotische hoeden, hoge hakken, zakhappen en koeklopen is geen kruid gewassen, en zit er dus niets anders op dan een dagje stilzitten. Net als bij een ordinaire verkoudheid is het met de monarchie niet de vraag hoe je er ooit áán gekomen bent, maar hoe je er ooit weer...

Juist ja, gewoon uitzieken dus. Sterkte.




3 opmerkingen:

Anoniem zei

Als geregeld bezoeker van HDR en sinds kort van dit blog heb ik soms toch mijn twijfels.

Gisteravond bij Brandpunt een reclamespot van wel een half uur voor onze toekomstige koning WA.
Een uitmuntend student, heeft nog nooit bier gedronken, heeft wel degelijk de elfstedentocht gereden, blablabla!
Volgens Erica Terpstra wordt WA een 'topkoning!'

Tast het je hersens aan als je langdurig in contact bent geweest met chloorwater?

En dan vandaag weer in de virtuele Telegraaf: Bea is nog nooit zo populair geweest, ze krijgt een acht van de bevolking, en dan te bedenken dat ze op de tweede plaats staat, onder Max! Welk cijfer krijgt die dan wel niet?

Soms heb ik zin om me te verhangen!

Frederik zei

Niet somber worden. Ook pluimstrijkerij kan overdreven worden. Als we nog even rustig wachten gaat dit gezever wel tegen ze werken. Houdt moed, eens komt de republiek.

verwarde man zei

hoewel drooggelegd worden we vandaag gelukkig ruimschoots van een braakmiddel bediend. Beterschap.