Schaamte


Toekomstig staatshoofd Willem-Alexander Claus George Ferdinand Prins van Oranje, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg, Markies van Veere en Vlissingen, Graaf van Katzenelnbogen, Vianden, Diez, Spiegelberg, Buren, Leerdam en Culemborg, Burggraaf van Antwerpen, Baron van Breda, Diest, Beilstein, de stad Grave, het Land van Cuijk, IJsselstein, Cranendonck, Eindhoven, Liesveld, Herstal, Waasten, Arlay en Nozeroy, Vrijheer van Ameland, Heer van Borculo, Bredevoort, Lichtenvoorde, Loo, Geertruidenberg, Klundert, Zevenbergen, Hooge en Lage Zwaluwe, Naaldwijk, Polanen, Sint-Maartensdijk, Soest, Baarn, Ter Eem, Willemstad, Steenbergen, Montfoort, St. Vith, Bütgenbach, Niervaart, Daasburg, Turnhout en Besançon, tevens Reserve Commandeur der koninklijke marine, Reserve Brigadegeneraal der infanterie van de koninklijke Landmacht, Reserve Commodore van de koninklijke luchtmacht, Reserve Brigadegeneraal der koninklijke marechaussee en adjudant in buitengewone dienst van de koningin en drager van het onderscheidingsteken voor eervolle langdurige Nederlandse effectieve dienst als officier, gooit met een WC-pot.

Handeling / bewering Schaamte
Citeren uit een brief van Vidéla Nee
Beweren dat er slechts 3 personen zijn verdwenen tijdens de vuile oorlog in Argentinië onder het bewind van zijn schoonvader Nee
Doodleuk rondjes geven op de studentenvereniging zonder te betalen Nee
Beweren dat men niet zo vaak in het vliegtuig moet stappen om dat we zuinig moeten zijn op het milieu Nee
In het vliegtuig met zijn mobiele telefoon champagne bestellen via de verkeerstoren in Schiphol Nee
Zonder ook maar enig politiek benul te hebben op grond van geboorte het ambt van staats- en regeringshoofd ambiëren Nee
Op grond van geboorte belastingvrij € 1.386.000 uitkering toucheren, exclusief declarabele en doorberekende kosten plus emolumenten Nee
In een Kapitein Iglo-pak met rinkelende medailles het op een lopen zetten omdat iemand schreeuwt Nee
Een vakantiehuis kopen van € 4.500.000 gemeenschapsgeld tijdens de financiële crisis Nee
Met een WC-pot gooien Ja



Écht? Zou de prins zich écht kunnen schamen? Maar, zoals gewoonlijk, stelt de RVD ons gerust: 'Kroonprins Willem Alexander heeft geen afstand genomen van het wc-potwerpen op Koninginnedag in Rhenen', aldus de Rijksvoorlichtingsdienst in een reactie. Dan blijft er dus maar één ding over,— kennelijk nam hij afstand van zijn bewering dat hij zich schaamde.

En zo is alles dan tóch nog goed gekomen.





10 opmerkingen:

Bas. L zei

Ik weet nóg een beschamende vertoning:

Hij wilde tijdens zijn bezoek aan Mexico de Mexicaanse uitdrukking "Een slapende garnaal wordt meegenomen door het getij" gebruiken. Maar het werd "Een slapende garnaal gaat naar de klote".
Dit wordt in Mexico gezien als zeer grof taalgebruik.

http://www.youtube.com/watch?v=FDJq95Ob4tw

Bas. L zei

Alle voorbeelden geven duidelijk het niveau aan van WA.

Anoniem zei

En dan te bedenken dat deze uitkeringstrekker geen enkele aanspraak kan maken op de troon omdat hij een bastaard is die van geen enkel koninklijk huis afstamt!

Bas.L zei

Zou Willem Alexander zich niet geschaamd hebben toen hij dat dure stolpje in Griekenland kocht? Zoveel mensen hebben geen huis en hij heeft vele vierkante meters verspreid over zeker 3 landen.

Wendela de Witt - Bicker zei

De genetische breuk(en) zijn helaas onbewezen, maar ook wezenlijk irrelevant voor de troonsopvolging.

Anoniem zei

Wat betreft dat kapitein Iglo-pak:

http://tistochwat.wordpress.com/2011/01/06/prins-carnaval-en-kapitein-iglo/

Wat een huichelaar, die 'koninklijke' 'prins' van 'ons'...
Zich schamen voor dat pleepot-werpen en intussen gewoon schaamteloos profiteren van zijn ongelofelijke rijkdommen!
Hier in Nederland zitten mensen zwaar in de problemen omdat ze hun huis niet verkocht kunnen krijgen en meneer schaft het ene paleis na het andere aan en kraait dat ook nog eens vol trots uit op TV!

Anoniem zei

@Tistochwat: Kijk, dat is nog eens humor, ik heb werkelijk zitten hikken van de lach.
WA is niet alleen VAN de pot gepleurd, maar in Rhenen heeft hij er nu ook MEE gepleurd.
Wat een afgang ÷Þ

Trijn zei

Prins Pils is de schaamte allang voorbij net als zijn ega...

Anoniem zei

De junta-fascisten moeten het van hun vrinden, w.o. de sluwe Zorrequieta’s en onze oranje-bruine meeloper: de SanitärPrinz, hebben:

EL ABRAZO DEL OSO Opperbevelhebber Videla verbreekt de stilte, nu de rest nog.

Videla verbreekt de ‘Pact of Silence’ in Argentinië. Hij geeft aan hoe de burgerlijke economische elite verantwoordelijk was voor de gepleegde misdaden en nu doet alsof ze er niks mee te maken hadden.

“Op de leeftijd van 86 jaar, uit de tot 2x levenslang veroordeelde Videla eindelijk zijn wrok jegens zijn opdrachtgevers ‘mandantes’,
zonder hun namen te noemen , noemt hij ze zijn ‘mandantes, los empresarios argentinos’.

Videla: ‘Ze wassen hun handen in onschuld, eerst zeiden ze tegen ons ‘Doe wat je moet doen’ en nu geven ons alle schuld’.
De ‘empresarios argentinos’ waren in die tijd de vlees- en graan export magnaten, de landbouwbazen.

J. Zorreguieta was daarbij. Hij was bij de voorbesprekingen van de staatsgreep van Videla.

http://www.hijos.nl/

Wendela de Witt - Bicker zei

U hebt gelijk: vanaf Wilhelm II loopt er een aanwijsbaar fascistoïde lijn via Wilhelmina - Bernhard - Beatrix naar Zorreguieta, alleen zit de gemiddelde Nederlander daar niet zo erg mee. Overigens wordt het op prijsgesteld als u met betrekking tot het artikel zou willen reageren. Dank.