Nepglazenwasser

Van een onzer redacteuren
De marechaussee heeft vrijdagavond bij Paleis Huis ten Bosch in Den Haag een 84-jarige nepglazenwasser aangehouden. Dat meldde de politie zaterdag. De bejaarde man, die geen vaste verblijfplaats heeft, hield zich op in het Haagse Bos bij het woonverblijf van koningin Beatrix.



De Koninklijke Marechaussee, die over de bewaking van het paleis gaat, vond dat hij zich verdacht gedroeg in het bos. Toen bleek om wie het ging, werd hij overgedragen aan de politie. Volgens een politiewoordvoerster had hij vergaande plannen met betrekking tot het paleis. De van oorsprong Spaanstalige oplichter verklaarde in gebroken Nederlands tegenover de politie het paleisbordes alvast uit te willen proberen: "Ieke straks later op bordès met dochter en skoonzoon! Baas generalísimo Roette hep gezegt isse goet!"

Behalve voor het vragen van geld zonder ramen te hebben gelapt, blijkt de oude man ook te worden gezocht wegens betrokkenheid bij het op grote schaal laten verdwijnen, martelen en in zee dumpen van circa 30.000 mensen gedurende de periode van 1976 tot 1983 in Argentinië. Thans doet hij zich voor als glazenwasser in de Haagse regio, waarbij hij met zijn praktijken reeds tientallen slachtoffers maakte.






 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Meesterlijk, onbedaarlijk grappig en moet wijd verspreid worden. Im werkelijkheid betwijfel ik of Z ook maar een wood Nederlands spreekt, gebrekkig of niet. Vindt hij niet nodig en waarom weet ik niet maar hij hoeft geen inburgeringsexamen te doen en mag toch blijven.De volgende keer zien we hem op het bordes.

Wendela de Witt - Bicker zei

Grappig of niet, maar even voor alle duidelijkheid: een stem op Rutte betekent Zorreguieta op het bordes.
Rutte over Jorge Zorreguieta

Anoniem zei

Bekijk op google de conference van Freek de Jonge over 'De Damschreeuwer'. Magistraal!

Toine Lamers